Használt autó és a Casco

2018. 04. 25.

casco_biztositas.jpg

Gyakran felvetődik a kérdés, hogy az autó hány éves koráig érdemes Cascót kötni? Lássuk, mit tanácsol a szakértő.

A Porsche Bank Zrt. tapasztalati szerint azon ügyfelek, akik finanszírozással egybekötve vásárolnak személygépjárművet, döntő többségben Casco biztosítást is kötnek a finanszírozási futamidejére.

Ide kattintva a kötelező biztosításról olvashatsz hasznos információkat.

Az új, valamint a fiatal használt autóknál minden szakmai érv amellett szól, hogy érdemes Casco biztosítást kötni. Az alap finanszírozási termékek a Casco fenntartását külön elő is írják a finanszírozás futamidejére – mondta el Varsányi Ferenc, a Porsche Bank Zrt. értékesítési vezetője, rámutatva ugyanakkor, hogy Magyarországon meglehetősen nagyszámú idősebb gépjármű cserél gazdát. Hazánkban a személygépjárművek átlagos kora a 14 évet is meghaladja. Nyilvánvaló, hogy koruk és futásteljesítményük növekedésével párhuzamosan értékük is évről-évre csökken.

A kulcs az az éves biztosítási díj

Konkrét életkor-, vagy futásteljesítmény-határt nehéz meghúzni, de némileg segíthet eligazodni, ha összehasonlítjuk a gépjármű piaci értékét az éves biztosítási díj összegével. Amennyiben baleset, vagy lopás történik, a biztosító a kártérítés összegének meghatározásakor a gépjármű értékéből indul ki. Kifizetéskor általában levonásra kerül az önrészesedés mértéke is. Amennyiben egy idős autó 1 millió forintot ér, akkor példáulaz egy éves 100 ezer forintos biztosítási díj nem biztos, hogy arányban van a biztosítási esemény bekövetkezésekor megtérített kárösszeggel. Ebben az esetben már valószínűleg egy 10 év feletti autóról van szó, ahol már a finanszírozás is ritkábban merül fel kérdésként.

Mindazonáltal bármilyen használt autót is vesz valaki, érdemes szakemberek segítségével tájékozódni és legalább egy biztosítási ajánlatot bekérni a konkrét autóra vonatkozóan. Ebben nagy segítségére lehet az ügyfeleknek a Porsche csoport márka- és használt autókereskedő hálózata, ahol biztosításkötésben jártas szakértők segítenek eligazodni biztosítási kérdésekben.

 A Das WeltAuto kínálatát IDE kattintva érheti el.

A bejegyzés trackback címe:

http://dasblog.hu/api/trackback/id/tr6213851886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.